JAMARA rekenen:

Misschien heb jij moeite om te leren rekenen. Dan is de JAMARA aanpak iets voor jou. Deze methode is ontwikkeld door Will Missot van het CNLS. Wat maakt dat JAMARA zo anders is? Om te kunnen rekenen moet je al heel wat onder de knie hebben: Dit wordt daarom als eerste aangepakt bij de JAMARA rekenmethode. Uiteraard vindt er vooraf een klein onderzoekje plaats. Er wordt gekeken hoe het rekenen gaat. Hierna wordt er een handelingsplan opgesteld.
Het doel is het automatiseren van het rekenen met de juiste denkstrategie. Die wordt bewust aangeleerd door middel van ankers. Deze ankers zijn steunpunten binnen de rekenhandeling zodat het kind niet meer de kluts kwijt raakt.

Voor wie?

Voor iedereen die rekenen moeilijk vindt, of die het rekenen wil automatiseren. De leeftijd doet er niet toe, maar het mooist is het natuurlijk als je er zo vroeg mogelijk bij bent!

En wat zal dit kosten?

Te beginnen is er de intake met een klein onderzoekje. Hierna is het de bedoeling dat er 1 keer in de 3 tot 4 weken bij Bureau Kroon gewerkt wordt. Dan kunnen we zien hoe goed het gaat en mogelijk wordt er een nieuwe stap aangeboden op een nieuw niveau. Het echte werk, de echte begeleiding vindt thuis plaatst. Elke dag moet er 1 tot 2 maal geoefend worden. Ongeveer 5 tot 10 minuten per keer. Daarnaast kan er ook op de computer gewerkt worden (aanschaf 43 euro).
De intake is het Het eerste uur is voor rekening van Bureau Kroon. Indien er vervolgens 6 uur bij Bureau Kroon behandeld wordt, berekent Bureau Kroon voor de rest van de intake 50% (=30 euro per uur). Uiteraard krijgt u de uitkomsten op papier (mindmap) en het plan van aanpak ook. Dit wordt (telefonisch) teruggekoppeld.
Het is mogelijk de uitkomsten in verslagvorm te krijgen, dit kost 60 euro.